RailywayHouse

Railway House

Jun 4 • Habitat • 763 Views • No Comments on Railway House

It’s not entirely clear why this semi-detached house decided to separate itself from its neighbour, but going by the interiors we’re guessing it’s not because the owners of the Railway House were frustrated with the loud music but couldn’t afford to move.

It’s a stunning development created by Aamer Architects and based in Singapore, was allegedly “reluctantly” conjoined to its symmetrical other and so decided to shake things up by separating and pulling the main building block away, creating a 3m-wide fissure that doubles as the main entry space. Particular attention has been paid to creating a light, naturally ventilated, airy environment with richly textured brick walls mixed with contemporary décor and furnishings.

“A space which is at once sheltered yet connected to its environment” and “the simple delight of tropical living” are two particularly appropriate phrases used to describe this sumptuous abode that both seem bang on the money. We urge you to take a tour for yourself via the gallery in the link above.

Related Posts

« »